2016-04-04 Start nu bare

En af de største udfordringer ved at gøre noget er blot at starte. Derfor er et råd jeg ofte giver mig selv, hvis der er noget jeg har svært ved at få gjort, blot at begynde på det, – uden at tænke på at det hele skal gøres, eller hvordan. Når først man kommer i gang, kommer det meste ofte helt af sig selv.

Et konkret eksempel: her til morgen-skrivningen, var jeg helt uden idéer til emne, – havde blot en blank side, hvor jeg ikke rigtigt vidste hvor jeg skulle starte. Havde nogle idéer, men de førte blot til mere og bere browsing rundt for research til det jeg tænkte at skrive om. Til sidste (efter 10 minutter) besluttede jeg mig for blot at komme i gang med at skrive og se hvad der skete. Et godt værktøj til dette er http://www.themostdangerouswritingapp.com/
Den virker ved at du har 5-10 minutter, og der skal du så skrive uafbrudt, – hvis du ikke skriver sletter den alt hvad du har skrevet.

Jeg startede med et 5-minutters skriveri, – en slags stream of consciousness uden retning, men i det mindste kom der en masse ord på papiret, skriveriet begyndte at tage retning. Henimod slutningen, kunne jeg mærke at jeg skulle skifte sprog, – havde skrevet på engelsk, og kunne mærke at det var mere tid til dansk. Derefter startede jeg dette skriveri, hvoraf jeg har afsat 10 minutters uafbrudt skrivning.

Så dette er et eksempel på hvordan man kan komme i gang, og faktisk få gjort noget, ved at starte, uden en egentlig plan.

Så et råd til mig selv er bare at komme i gang.