BibSpire 2014-2019

2019 indtil maj

  • April:  Første udgave af recommender-widget til DDB-CMS. Udviklernetværksmøde, hvor der var interesse for recommenderen.
  • Marts: Ny konfigurerbar recommender implementeret.
  • Januar: eksperiment med SEO og semantisk opmarkering af data (demo.bibspire.dk, – bruger recommender fra den åbne platform). Eksperimentet var så successfuldt, at det måtte lukkes midlertidigt ned fordi googles indeksering af sitet medførte så mange forespørgsler at det gav for meget belastning på til andres underliggende services.

2018

Eksperimenter med klyngeanalyse af materialer, samt forbedring af metadata via genrerum. Vidensdeling om dette gennem workshop i BF og inf.ku.dk
BibSpire startet som projekt med fokus på inspriationsværktøj. Oprindeligt tiltænkt ansøgning om puljemidler, hvilket aldrig kom på plads, så projektet startet selvfinansieret.

2017

Genrerum som ny data science model i forhold til anbefalinger mm.
Værktøj til semi-automatiseret generering af forsider med  Ballerup

2015/2016

Ny udgave af recommender til BibApp
BibApp prototype af inspirationsværktøj, der i 2016 vandt DBCs konkurrence om bedste app på åbne kulturdata. Ikke online længere, men rapport kan ses på https://bibapp.solsort.com/bibapp.pdf

2014/2015

Første implementation af egen recommender til “Visualisering af relationer” ovenpå ADHL-data, for bedre performance og  anbefalinger.
DDB-projekt “Visualisering af relationer” i samarbejde med Vejle på ADHL og metadata.