BibSpire status, november 2019

I november har jeg arbejdet med følgende:

  • Proof-of-concept med at gøre kulturdata tilgænglige online. Dette bliver nok næste version af bibdata.dk. Projektet vandt årets Hack4DK.
  • Eksperimenter med søgning og rankering – som der kommer mere information om senere...
  • Konsulentopgave med hjælpe DDB med at klargøre FBS-statistikdata – når disse på et tidspunkt bliver tilgængelige, vil de potentielt kunne bruges til at forbedre BibSpire-anbefalingerne.
  • Forsøg på at finde økonomi til BibSpire-anbefalingerne (indtil nu uden held).

Foreløbigt er BibSpire's eneste indkomst: abonnementerne fra Randers og Aalborg Biblioteker, der tilsammen giver 2.500 kr / måned (stor TAK til disse). Dette sikrer den videre drift, men dækker på ingen måde udviklingsomkostningerne.

Anbefalingerne kører nu i drift i DDB-CMS hos 21 biblioteker, og giver cirka 20% ekstra materialevisninger. På nuværende tidspunkt leverer BibSpire de bedste digitale anbefalinger i bibliotekssektoren på trods af millionprojekter som ADHL, Personaliseringsprojektet og PAPPS.

DDB er ikke interesserede i anbefalingerne, fordi de skal til at starte nyudviklingen en tredje anbefalingsløsning(PAPPS) – uden at bygge på eksisterende løsninger og erfaringer.

Jeg har arbejdet med anbefalinger de sidste 5 år, og i 2019 har BibSpire været mit primære arbejdsfokus. Nu vil jeg skrue ned for min innovation og udvikling i bibliotekssektoren, indtil jeg begynder at bliver betalt for det.